Den här informationen riktar sig till dig som är antagen eller antagen med villkor till Statsvetenskap II, 30 högskolepoäng. Vi tillämpar webbregistrering på kursen, och kommer därför inte ha något upprop.

Är du antagen med villkor (kod VI på www.antagning.se) kan du inte registrera dig. Det är därför viktigt att du noggrant läser igenom informationen som återfinns under rubriken Antagen med villkor.

Obligatorisk registrering för antagna som är behöriga

För att behålla din plats på kursen måste du registrera dig på följande sätt:

 • Använd ditt användarnamn och lösenord från www.antagning.se för att:
   
 • Aktivera ditt studentkonto på www.su.se/aktivera. Detta kan du göra från och med den 10 augusti.
   
 • Du får nu tillgång till studentportalen Ladok, www.student.ladok.se, där du registrerar dig på Statsvetenskap II.
   
 • Registreringen är öppen måndag 10 augusti till och med måndag 24 augusti (23:59). Observera! Om du inte registrerat dig senast den 24 augusti förlorar du din plats och den kommer att gå till studenter på reservlistan. Inga undantag görs för utebliven registrering oavsett skäl till varför du inte registrerat dig i tid.  Är du antagen med villkor, se nedan!
 • Om du har problem med din registrering, kontakta oss via studentexpedition@statsvet.su.se innan sista dag för registrering. Ange ditt personnummer samt vilken kurs det gäller. Om du är antagen med villkor, se nedan.

Antagen med villkor

Om du vid ansökningstillfället (15 april) ej uppfyllde behörighetskraven för Statsvetenskap II (minst 22,5 hp från Statsvetenskap I eller motsvarande kurs) har du blivit antagen med villkor. Detta betyder att du inte kan webbregistrera dig. För att kunna bli registrerad på kursen måste du:

 1. Du förlorar inte din plats på kursen om du senast den 14 september uppfyller behörighetskraven. När du uppfyller behörighetskraven måste du kontakta oss enligt instruktion (punkt 2) och meddela att du är behörig.
 2. När du uppfyller behörighetskraven, kontakta institutionens studentexpedition på studentexpedition@statsvet.su.se för registrering. Ange ditt namn, personnummer samt vilken kurs du vill registreras på, så registrerar vi dig på kursen (du behöver inte skicka med något betygsunderlag, vi kan se i våra system om du är behörig eller ej).

OBS! Är du antagen med villkor får du följa kursen från terminsstart men du kan inte göra några examinerande uppgifter förrän du är registrerad på kursen.

Efter registreringen

Från och med den 24 augusti är det viktigt att du besöker Athena, SU:s lär- och samarbetsplattform, och gör ditt seminariegruppval på första delkursen: Perspektiv på politik. Du loggar in på Athena (http://athena.su.se) med samma användarnamn och lösenord som ovan. Under fliken "Innehåll" på kurssidan SV II:I) Perspektiv på politik gör du ditt val.

Mer information

På kursens hemsida hittar du mer information om schema och kurslitteratur.

Athena studentguide (3169 Kb)

Ny student

Studera med funktionsnedsättning

Varmt välkommen till Statsvetenskapliga institutionen!