Möt våra studenter

Möt våra studenter

Linnea Andersson Formgren

Ta tillvara på alla möjligheter som finns

Linnea Andersson Formgren läser fristående kurser i statsvetenskap och internationella relationer. Det bästa med statsvetenskap tycker hon är att ämnet är så brett men att du samtidigt har möjlighet att nischa dig mot specifika frågor.

Bild på studenten Victor Sjölander.

Utbildning som ger bred kunskap

Victor Sjölander läser Politices kandidatprogrammet i nationalekonomi och statsvetenskap (Pol. kand-programmet). Det bästa med utbildningen tycker han är kombinationen av politik och ekonomi som ger en bred förståelse för hur samhället fungerar.

Hélène Sevastik

Min utbildning har inspirerat mig

Hélène Sevastik läser masterprogrammet i statsvetenskap. Det bästa med statsvetenskap tycker hon är att allt du läser är så relevant och hjälper dig att förstå vad som sker i samhället.

Porträtt på studenten Andreas Estmark.

Viktigt att hitta en balans mellan studier, studentliv och arbete

Andreas Estmark är 21 år gammal och går sin andra termin på Politices kandidatprogrammet i nationalekonomi och statsvetenskap (Pol. kand-programmet).

Nils Brandsma

Jag fastnade för statsvetenskap på grund av mitt intresse för politik

Nils Brandsmas intresse för politik fick honom att välja Politices kandidatprogrammet, idag är han inne på sin fjärde termin.

Sara Rönnings thumb

Studierna har gett en större förståelse för hur samhället fungerar

Sara Rönnings valde KOPO-programmet på grund av den nischade inriktningen. Efter sina studier vill hon arbeta som utredare eller analytiker på myndighet eller inom regeringskansliet.

Sebastian Laser

Målet är att får en utredningstjänst inom någon statlig förvaltning

Sebastian Lasers drömtjänst är som utredare på Skolinspektionen. Nu läser han Masterprogrammet i statsvetenskap.

Universitetet i sociala medierInstitutionen på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Institutionen på YouTube

Studera med funktionsnedsättning
Möt våra studenter
Möt våra lärare och forskare
Mondo
Vanliga frågor
Alumn puff