Möt våra lärare & forskare

Våra forskare blir dina lärare

Som student vid Statsvetenskapliga institutionen kommer du att möta forskare som är framstående inom sina respektive områden, ofta syns i media, deltar i statliga utredningar, lämnar remissvar på lagförslag och ingår i internationella expertorgan.

Eva Erman 2

Eva Erman

Sanningssökandet och möjligheten att få djupdyka i spännande ämnen är det som Eva Erman uppskattar mest med sitt jobb. Hennes forskning kretsar kring demokratiteori och filosofisk metod.

Bild på Marta Reuter

Marta Reuter

Marta Reuter forskar om civilsamhällets organisationer. Hon tycker det bästa med att vara forskare är att man får använda sin nyfikenhet som drivkraft i arbetet.

Bild på Jouni Reinikainen. Foto: Niklas Björling.

Jouni Reinikainen

Jouni Reinikainen är universitetslektorn som skulle bli journalist. Men när en professor uppmanade honom att söka till forskarutbildningen kom han på andra tankar. Nu forskar han bland annat om rätten till självständighet för minoriteter.

Bild på Maria Wendt. Foto: Niklas Björling.

Maria Wendt

Maria Wendts forskning kretsar kring maktordningar och hur de fungerar i samhället. Det var en kurs om kön och politik som fick henne att fastna för statsvetenskap och överge journalisthögskolan.

Universitetet i sociala medierInstitutionen på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Institutionen på YouTube

Möt våra studenter

Möt våra studenter

Möt våra alumner

Bilder på alumner.
Alumn puff
Mondo
Vanliga frågor
Studiestöd