Den här informationen riktar sig till dig som är antagen till Statsvetenskap I, 30 högskolepoäng. Vi tillämpar webbregistrering på kursen, och kommer inte ha något upprop. Det är därför viktigt att du läser informationen nedan noggrant.  

Obligatorisk registrering för antagna

För att du ska få behålla din plats måste du registrera dig på kursen på följande sätt:

 • Använd ditt användarnamn och lösenord från www.antagning.se för att:
   
 • Aktivera ditt studentkonto på www.su.se/aktivera. Detta kan du göra från och med den 10 augusti.
   
 • Du får nu tillgång till studentportalen Ladok för studenter https://www.student.ladok.se där du registrerar dig på Statsvetenskap I.
   
 • Registreringen är öppen måndag 10 augusti till och med måndag 24 augusti (23:59). Observera! Om du inte registrerat dig senast den 24 augusti förlorar du din plats och platsen kommer att gå till en student på reservlistan. Inga undantag görs för utebliven registrering ovsett skäl till varför du inte har registrerat dig.
   
 • Om du har problem med din registrering, kontakta oss via studievagledare@statsvet.su.se innan sista dag för registrering. Ange ditt personnummer samt vilken kurs det gäller.

Efter registreringen

Från och med den 24 augusti är det viktigt att du besöker Athena, SU:s lär- och samarbetsplattform, och gör ditt seminariegruppval på första delkursen: Politisk teori. Du loggar in på Athena (http://athena.su.se) med samma användarnamn och lösenord som ovan. Under fliken "Innehåll" på kurssidan SV I: I Politisk teori gör du ditt val.

Mer information

För kursens schema, litteraturlista och annan information, se kursens hemsida.

Athena studentguide (3169 Kb)

Ny student

Studera med funktionsnedsättning

Varmt välkommen till Statsvetenskapliga institutionen!