Den här informationen riktar sig till dig som är antagen till Statsvetenskap I, 30 högskolepoäng. Vi tillämpar webbregistrering på kursen, och kommer inte ha något upprop. Det är därför viktigt att du läser informationen nedan noggrant.  

Obligatorisk registrering för antagna

För att du ska få behålla din plats måste du registrera dig på kursen på följande sätt:

 • Använd ditt användarnamn och lösenord från www.antagning.se för att:
   
 • Aktivera ditt studentkonto på www.su.se/aktivera. Detta kan du göra från och med den 8 augusti.
   
 • Du får nu tillgång till studentportalen Ladok för studenter https://www.student.ladok.se där du registrerar dig på Statsvetenskap I.
   
 • Registreringen är öppen torsdag 8 augusti till och med måndag 26 augusti (23:59). Observera! Om du inte registrerat dig senast den 26 augusti förlorar du din plats och platsen kommer att gå till en student på reservlistan. Inga undantag görs för utebliven registrering.
   
 • Om du har problem med din registrering, kontakta oss via studievagledare@statsvet.su.se innan sista dag för registrering. Ange ditt personnummer samt vilken kurs det gäller.

Efter registreringen

Från och med den 8 augusti är det viktigt att du besöker MONDO, SU:s lär- och samarbetsplattform, och gör ditt seminariegruppval på första delkursen: Politisk teori. Du loggar in på MONDO (www.mondo.su.se) med samma användarnamn och lösenord som ovan. Under ”Mina aktiva sajter” SV I: 1) Politisk teori gör du ditt val.

Mer information

För kursens schema, litteraturlista och annan information, se kursens hemsida.

En lyckad terminsstart

Studera med funktionsnedsättning - En guide för studenter

Varmt välkommen till Statsvetenskapliga institutionen!