Den här informationen riktar sig till dig som är antagen eller antagen med villkor till Masterprogram i statsvetenskap. Vi tillämpar webbregistrering på kursen, och kommer därför inte ha något upprop. Det är därför viktigt att du läser informationen nedan noggrant.  

Obligatorisk registrering för antagna

För att du ska få behålla din plats måste du registrera dig på programmet på följande sätt:

 • Använd ditt användarnamn och lösenord från www.antagning.se för att:
   
 • Aktivera ditt studentkonto på www.su.se/aktivera. Detta kan du göra från och med den 8 augusti.
   
 • Du får nu tillgång till studentportalen Ladok www.student.ladok.se där du ska registrera dig på programmets första kurs: Samhällsvetenskapliga analysinriktningar och studier av makt. När du registrerar dig på denna kurs blir du automatiskt registrerad på programmet.
   
 • Registreringen är öppen torsdag 8 augusti - måndag 26 augusti. Observera! Om du inte registrerat dig senast den 26 augusti (23:59) förlorar du din plats och den kommer att gå till studenter på reservlistan. Vi gör inga undantag för utebliven registrering.
   
 • Om du får problem med din registrering, kontakta oss via master@statsvet.su.se innan sista dag för registrering. Om du är antagen med villkor, se nedan.

Antagen med villkor

Om du är antagen med villkor måste du uppvisa att du är behörig till programmet senast den 26 augusti. Maila bevis på din behörighet till master@statsvet.su.se så registrerar vi dig (du kommer inte kunna webregistrera dig). Observera att det inte räcker att du har 180 hp, du måste ha tagit ut/ansökt om examen för att få registrera dig på programmet.

Introduktionsmöte och första lektionstillfälle

Vi kommer hålla ett introduktionsmöte för alla nya mastersstudenter tisdag 3 september kl. 12.00–13.00 i hörsal 4. Mötet hålls på engelska.

Den första föreläsningen för kursen Samhällsvetenskapliga analysinriktningar och studier av makt ges tisdag 3 september 13.00–15.00 i hörsal D7.

Mer information

Statsvetenskapliga institutionens hemsida hittar du scheman, kursplaner, litteraturlistor och annan viktig information.

Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor på master@statsvet.su.se.

Intresserad av en dubbel master?

Tillsammans med Ludwig-Maximilian-Universität (LMU) i München erbjuder vi en Double Master Degree, läs mer här:

Double Master Degree with Ludwig-Maximilian-Universität (LMU) in München (10382 Kb)

Varmt välkommen till Statsvetenskapliga institutionen!