Sara Rönnings läser KOPO-programmet.
Sara Rönnings läser KOPO-programmet.

Vad läser du och varför valde du att studera hos oss?

– Jag läser KOPO-programmet (Kandidatprogram i statsvetenskap med offentlig politik och organisation). Det var mitt förstahandsval, jag fastnade för den nischade inriktningen och att det var fokus på förvaltningspolitik.

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Det roligaste är förvaltningspolitiken och att jag har fått en större förståelse för hur samhället fungerar. Utbildningen har gett mig mer än vad jag trodde från början, det är väldigt bra lärare och spännande innehåll.  Sedan är det så klart kul med kurskamraterna och sammanhållningen i klassen.

Vad är det mest utmanande?

– För mig har företagsekonomin varit det tuffaste eftersom det inte riktigt är min grej, men samtidigt har jag lärt mig mycket på det.

Vilka planer har du efter avslutade studier?

– Från början hade jag planer på att arbeta inom EU. Men under min utbildning har det förändrats eftersom jag har märkt att det finns så många spännande arbeten här på hemmaplan. Så jag kan tänka mig att arbeta på en myndighet eller inom regeringskansliet, det viktiga är att det är ett analytiskt jobb. Eftersom vi under utbildningen har arbetat en del med olika ”case” från verkligheten så känns det som man är redo för arbetslivet och att vi har fått med oss de viktigaste verktygen. Jag kommer också att söka praktik för att få lite arbetslivserfarenhet.

Har du några tips till blivande studenter?

- Jag tycker man ska läsa det man tycker är intressant men även våga testa något man inte tänkt sig från början. Ta det inte för seriöst utan gör så gott du kan och ta mycket hjälp av lärarna!

 

Namn: Sara Rönnings
Ålder: 22 år
Läser: Kandidatprogram i statsvetenskap med offentlig politik och organisation (KOPO-programmet )