Sebastian Laser läser Masterprogrammet i statsvetenskap.
Sebastian Laser läser Masterprogrammet i statsvetenskap.

Vad läser du och varför valde du att studera hos oss?

– Nu läser jag Masterprogrammet på svenska. Tidigare läste jag KOPO-programmet (Kandidatprogram i statsvetenskap med offentlig politik och organisation). Jag var intresserad av förvaltning så då tyckte jag att KOPO-programmet lät mycket bra. När jag sedan skrev min C-uppsats fick jag blodad tand och bestämde mig för att fortsätta med masterutbildningen.

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Att det är en hög nivå på utbildningen och att det är så bra kurskamrater som inspirerar varandra. Eftersom jag alltid har varit intresserad av politik och hur samhället fungerar så är det väldigt roligt att få ägna tid åt sådana frågor. Jag är också med i SVÄR som är Statsvetenskapliga ämnesrådet och fungerar som ett språkrör för alla statsvetarstudenter på Stockholms universitet. Det är en chans att få påverka utbildningen och träffa nya människor som jag tycker är jättebra. 

Vilka planer har du efter avslutade studier?

– Målet är att får en utredningstjänst inom någon statlig förvaltning. Drömmen är Skolinspektionen därför att det vore spännande att få arbeta med förbättring och kunna påverka ett område som är så viktigt och aktuellt.

Har du några tips till blivande studenter?

– Tänk verkligen igenom vad du vill plugga i förväg så att det känns rätt.

 

Namn: Sebastian Laser
Ålder: 22 år
Läser: Masterprogrammet i statsvetenskap.