Annie Månsson gör sin praktik på Naturskyddsföreningen.
Annie Månsson gör sin praktik på Naturskyddsföreningen.

Vad läser du?

- Jag läser Pol.kand-programmet och har läst 60 hp statsvetenskap och 60 hp nationalekonomi. Jag gör nu praktik en termin och därefter vill jag skriva min C-uppsats i nationalekonomi.

Var gör du din praktik?

- Jag praktiserar på Naturskyddsföreningens rikskansli. Naturskyddsföreningen är Sveriges största och äldsta miljöorganisation. Föreningen arbetar med fem sakområden, hav och fiske, jordbruk och mat, skog och naturvård, miljögifter, samt klimat, energi och transporter.

Vad får du göra?

- Jag jobbar på klimatavdelningen. Allt arbete vi gör handlar om politisk påverkan och lobbying.  Jag arbetar bland annat med ett energisparprojekt för ungdomar, jag skriver artiklar för webben, spånar på idéer för kampanjer och bereder underlag till debattartiklar. Just nu jobbar vi också med att förbereda vår medverkan under politikerveckan i Almedalen.

Varför sökte du just hit?

- Jag har ett jättestort miljöintresse och har under lång tid följt Naturskyddsföreningens verksamhet. När det dök upp en möjlighet för mig att praktisera här på deltid i höstas så tog jag den. Sedan frågade jag om det var möjligt att få göra en heltidspraktik här under våren – och det var det!

Varför valde du att göra praktik?

- Jag var lite skoltrött och kände att det var viktigt att testa på så många olika saker som möjligt innan jag tog examen. Praktiken var en möjlighet för mig att prova hur det är att jobba i en frivilligorganisation, något som jag har tänkt skulle vara intressant.

Skulle du rekommendera det till andra?

- Ja, absolut! Jag har aldrig lärt mig så mycket som under min praktik. Och så skaffar man sig kontakter som är ovärderliga när det sedan är dags att söka jobb.

Har du tips till andra studenter som funderar på att göra praktik?

- Fundera på vad du själv är intresserad av och kontakta dessa arbetsplatser.  Det är viktigt att vara aktiv själv i sökandet efter praktikplatser.

Namn: Annie Månsson
Ålder: 26 år.
Läser: Pol.kand-programmet
Praktik: Naturskyddsföreningen