Alumnporträtt

Alumnporträtt

Här kan du läsa om några av våra tidigare studenter och vad de arbetar med idag.

Birgitta Ohlsson

Studera statsvetenskap och politiskt engagemang – en lyckad kombination

Birgitta Ohlsson är riksdagsledamot för Folkpartiet och tidigare EU- och demokratiminister. Hon kombinerade sina studier med politiskt arbete och rekommenderar fler att engagera sig parallellt med studierna.

Christoffer Sjögren mindre.

Utbildningen inspirerade till politiskt engagemang

Utbildningens fokus på demokrati och politik motiverade Christoffer Sjögren att bli politiskt aktiv. Efter examen från kandidatprogrammet i statsvetenskap med offentlig politik och organisation arbetar han nu som förvaltningssekreterare i Mjölby kommun.

Bild på alumnen Moa Westman.

Intresse för utvecklingsfrågor ledde till jobb inom FN

Praktikterminen ledde till Moa Westmans första anställning på det multinationella vindenergibolaget Suzlon. Nu arbetar hon på FN:s miljöprogram UNEP, United Nations Environment Programme, i Kenya.

Bild på alumnen Johan Lantto.

Skrivandet – en viktig erfarenhet från utbildningen

Som nydisputerad statsvetare fick Johan Lantto sitt första jobb på Finansdepartementet. Därefter har han hunnit med flera tjänster på riksdagen för att nu arbeta som utredare på Statskontoret.

Bild på alumnen Heidi Pikkarainen.

Uppdrag att motverka antiziganism

Det var de feministiska kurserna inom statsvetenskap som fick Heidi Pikkarainen att överge juristprogrammet och istället bli statsvetare. Idag är hon huvudsekreterare i Kommissionen mot Antiziganism.

Bild på alumnen Anna Skantze.

Kommunicerar hållbarhet

Från UD till svenska ambassaden i Tanzania till PR-byrån Prime. Anna Skantze har erfarenhet från både den statliga och privata sektorn.

Möt våra lärare och forskare