Om oss

Välkommen till Statsvetenskapliga institutionen!

Statsvetenskapliga institutionen är en stark, dynamisk och expanderande forskningsmiljö och vi erbjuder utbildningar på alla nivåer, från grundkurser till forskarutbildning. Här arbetar runt 50 forskare och lärare, 25 doktorander samt 10 administratörer.

Nyheter

  • Upplevelser av demokratisering i Tunisen 2020-11-24 Vad innebär demokratiseringsprocesser och hur upplevs dessa av individer? I en ny avhandling från Statsvetenskapliga institutionen har Karim Zakhour undersökt just detta.
  • Bild på Maria Wendt. Foto: Niklas Björling. Maria Wendt gästar podden Aning 2020-11-23 På vilket sätt kan demokratiska stater motivera och rättfärdiga att de skickar ut medborgare i krig? Detta diskuterar Maria Wendt, lektor i statsvetenskap, i podden Aning.
  • Nya Karolinska Solna. Foto: Mostphotos. Den dubbla demokratimodellens politiska pris 2020-11-13 Oppositionens roll i besluten bakom byggandet av Nya Karolinska Solna. Ny rapport från Score av Torbjörn Larsson och Göran Sundström.
  • Officerskåren behöver mer kunskap om politiska beslutsprocesser 2020-11-02 Genom att kartlägga tre av Försvarsmaktens omställningsprojekt undersöker Magnus Christiansson hur det civil-militära samarbetet går till i gränslandet mellan regeringskansliet och Försvarsmakten.
  • Policyeffekter i den koldioxidfria välfärdsstaten 2020-10-23 Syftet med forskningsprojektet är att analysera samverkan mellan klimat- och socialpolitiken, med fokus på dess distributiva och politiska effekter.
  • Foto av Naghmeh Nasiritousi. Foto: Niklas Björling. Naghmeh Nasiritousi i Vetenskapsradion Klotet 2020-10-15 Det stundande presidentvalet i USA har beskrivits som det viktigaste någonsin för klimatet. Vad stormakten USA väljer att göra på klimatområdet får betydelse för alla i världen.
  • Nytt projekt: Klimatåtgärder i en kris 2020-10-02 Klimatåtgärder i en kris: Hur svenska samarbetsinitiativ för att minska klimatförändringar hanterar och navigerar genom COVID-19-pandemin är ett nytt forskningsprojekt som nu fått medel från Formas.
  • Transformativa partnerskap för hållbar utveckling 2020-09-25 Projektet "Transformativa partnerskap för hållbar utveckling", under ledning av Karin Bäckstrand, professor i samhällsvetenskaplig miljöforskning, har beviljats 20 miljoner från forskningsrådet Formas.
  • Nya doktorander 2020-09-18 I höst välkomnar vi tre nya doktorander till institutionen. Internationell miljöpolitik, våldsbejakande extremism och socialpolitik är några av de områden som de nya doktoranderna är särskilt intresserade av.
  • Nya Karolinska Solna. Foto: Mostphotos. Strukturförändring och investering i hälso- och sjukvården 2020-09-04 Tillsammans med forskare från Kulturgeografiska institutionen och Score har Göran Sundström och Martin Qvist lämnat ett yttrande över betänkandet ”Strukturförändring och investering i hälso- och sjukvården – lärdomar från exemplet NKS”.

KONTAKT

Studentärenden
Kontaktuppgifter till studentexpeditionen och studievägledare

Telefon:
Tel: 08-16 20 00 (växel)

Besöksadress:
Universitetsvägen 10 F,
F-huset plan 4, 5 och 7, samt Skogstorpet
Karta

Postadress:
Statsvetenskapliga institutionen
Stockholms universitet
106 91 Stockholm

Fakturaadress:
Stockholms universitet
Postbox 50741
202 70 Malmö

Ref. nr. 320
Referens nr. ska finnas i referensfältet på varje faktura

Bankgiro:
5050-0206
Statsvetenskapliga institutionens institutionsnummer är 320