Måndagen den 9 april var det fem månader kvar till val. Med anledning av detta bjöd Stockholms universitets politicesstuderande (SUPS), tillsammans med Statsvetenskapliga institutionen, in samtliga riksdagspartier till debatt.

Fullsatt sal

Att intresset för en partidebatt på Stockholms universitet var stort märktes tidigt. Redan en timme innan debatten skulle dra igång började platserna fyllas på och när debatten drog igång var salen fullsatt, med över 300 studenter på plats.
 

Fyra dueller

Partidebatten avhandlade fyra aktuella ämnen i årets valrörelse: Lag och ordning, Sjukvård, Utbildningspolitik samt Invandring och integration. Varje ämne debatterades genom en duell där två politiker ställdes mot varandra. I den första duellen ställdes Lawen Redar (S) mot Caroline Szyber (KD) som diskuterade lag och ordning.

Caroline Szyber (t.v.) och Lawen Redar (t.h.)

I kvällens andra duell, om utbildningspolitik, möttes Maria Ferm (MP) och Robert Hannah (L). Erik Bengtzboe (M) och Nooshi Dadgostar (V) debatterade därefter sjukvården. Sist ut under kvällen var Paula Bieler (SD) och Martin Ådahl (C) som möttes i en duell om invandring och integration.

Simon Froster Delbom, ordförande i SUPS utbildningsutskott och projektledare för partidebatten var nöjd efter kvällens dueller:

- Det blev verkligen lyckat! Jag har även haft kontakt med en del av debattörerna efteråt som också verkade nöjda.

Simon intervjuades av P4 Stockholm inför debatten