Mats Knutson föreläser för alumner från Statsvetenskapliga institutionen.
Mats Knutson föreläser för alumner från Statsvetenskapliga institutionen.

Det var en fullsatt lokal då journalisten Mats Knutson besökte Statsvetenskapliga institutionens alumnträff.
Mats Knutson, tidigare student vid institutionen, arbetar idag som inrikespolitisk kommentator på Rapport och programledare för Agenda och Rakt på. Tidigare har han arbetat på både Aktuellt och Svenska Dagbladet.

- De roligaste programmen att göra är de långa formaten där man har möjlighet att fördjupa sig i en fråga och låta intervjupersonen få resonera, säger Knutson.

Förändrad bransch

Både politiken och journalistiken har förändrats oerhört under de åren Mats Knutson varit i branschen. Den främsta orsaken till det är den teknikutveckling som skett, vilken bland annat lett fram till kris bland medierna.

- Det har skett en generell resursförsämring idag på redaktionerna, samtidigt som flödet av nyheter växer. Fler nyheter produceras på färre människor, menar han.

Tommy Möller och Mats Knutson.
Tommy Möller och Mats Knutson.

”Statsvetenskap vansinnigt roligt”

- Att plugga statsvetenskap var vansinnigt roligt och flera saker från mina studier har jag haft nytta av i arbetslivet. Bland annat noggrannhet, vikten av källkritik och förståelsen för att det finns olika politiska sanningar.


Har du läst vid Statsvetenskapliga institutionen?  Då är du välkommen att gå med i nätverket SU Alumni och gruppen "Statsvetenskapliga institutionen" för att hålla kontakten med institutionen och tidigare kursare. Läs mer här.