Siavash Habibi.
Siavash Habibi.

Idag arbetar Siavash Habibi som projektledare på tankesmedjan Global Utmaning. Där jobbar han med att utveckla samarbetet mellan näringsliv och civilsamhälle inom områdena energi, klimat och ekonomi.

Tidigare har han jobbat för amerikanska organisationer som Water.org och Clinton Global Initiative. Han har arbetat som managementkonsult på The ForeSight Group och varit med och startat en Iransk TV station i London som kom att bli världens mest populära TV kanal för farsi-talande.

- Den statsvetenskapliga utbildningen har ofta räddat mig när jag hamnat i nya branscher, jag har alltid haft något att hämta från min utbildning, sade Siavash Habibi.

Politiken påverkar livet

Att det blev just statsvetenskap för Siavash var att han tidigt upptäckte hur mycket i livet som påverkas av politik. Hur skolan ser ut, vem jag får älska, vad jag ska betala i skatt, hur staden där jag bor ser ut. Allt detta styr politiken och därför ville han lära sig mer om det.

Föreläsningen var en del av Stockholms universitets Alumndag. Över 600 personer hade anmält sig till Alumndagen i Aula Magna, den fjärde i ordningen. Karin Helander, vicerektor för det Humanvetenskapliga området, inledde kvällen med att hälsa välkommen och berätta om bland annat hur alumner kan fortsätta hålla kontakt med Stockholms universitet.